ΠΩΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕ
Κάθε μέρα οι γεωπόνοι και οι φυτοκόμοι μας καλλιεργούν τα φυτά με ιδιαίτερη φροντίδα
Στόχος μας είναι να αξιοποιούμε τις πλέον σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους αειφορικής καλλιέργειας για να παράγουμε εξαιρετικής ποιότητας νόστιμες ντομάτες όλο
τον χρόνο.

Επιλέγουμε τους καλύτερους σπόρους
για τις ντομάτες μας από πιστοποιημένους οίκους παραγωγής σπόρων. Χρησιμοποιούμε βομβίνους για τη φυσική επικονίαση των φυτών μας και εξασφαλίζουμε το σωστό δέσιμο του καρπού. Εφαρμόζουμε βιολογική φυτοπροστασία με ένα πολύ αποτελεσματικό σύστημα διχτυών εντομοπροστασίας, ενώ παράλληλα αξιοποιούμε πληθυσμούς ωφέλιμων εντόμων. Δημιουργούμε τις καλύτερες συνθήκες για τη σωστή ανάπτυξη των φυτών μας με σύγχρονες, φιλικές προς το περιβάλλον καλλιεργητικές μεθόδους και με υψηλής απόδοσης συστημάτων ελέγχου κλίματος και άρδευσης.

Για να διασφαλίσουμε την εξαιρετική ποιότητα και τη μέγιστη γεύση, φροντίζουμε τις ντομάτες μας σε καθημερινή βάση και τις συλλέγουμε προσεκτικά με το χέρι, μόλις ωριμάσουν και αποκτήσουν ένα λαμπερό κόκκινο χρώμα.

1
ΟΙ ΣΠΟΡΟΙ
ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ
ΝΤΟΜΑΤΕΣ
Επιλέγουμε τους καλύτερους σπόρους για τις ντομάτες μας από πιστοποιημένους οίκους παραγωγής σπόρων.
Οι υψηλής ποιότητας σπόροι δίνουν τη δυνατότητα να καλλιεργούμε όμοια φυτά, που παράγουν καρπούς εξαιρετικής ποιότητας. Οι επιλεγμένοι σπόροι φυτεύονται σε ειδικό φυτώριο, όπου βρίσκουν τις ιδανικές συνθήκες για να αναπτυχθούν σε νεαρά φυτά ντομάτας. Οκτώ εβδομάδες μετά τη σπορά τους, τα φυτά μεταφέρονται στο θερμοκήπιό μας και τοποθετούνται σε ένα υπόστρωμα υδροπονίας, το οποίο βοηθάει να αναπτυχθούν οι ρίζες τους. Το θερμοκήπιο θερμαίνεται, όταν κάνει κρύο, και ψύχεται, όταν κάνει ζέστη. Έτσι, δημιουργούνται οι ιδανικές συνθήκες για τη σωστή ανάπτυξη των φυτών μας.


2
ΦΥΣΙΚΗ ΕΠΙΚΟΝΙΑΣΗ
Μία εβδομάδα μετά τη μεταφύτευση στο θερμοκήπιο μας, τα φυτά ανθίζουν, αρχίζουν να παράγουν περίπου μία ταξιανθία ανά εβδομάδα και φτάνουν στην κατάλληλη ώρα για την επικονίαση. Οι βομβίνοι - οι άγριες μέλισσες της Ελλάδας - ανήκουν στην κατηγορία των ωφέλιμων εντόμων και θεωρούνται φυσικοί επικονιαστές για πολλά φυτά. Εξασφαλίζουν το σωστό δέσιμο του καρπού και μας χαρίζουν ντομάτες πλούσιες σε λυκοπένιο, την πολύτιμη ουσία που χαρίζει το λαχταριστό, κόκκινο χρώμα, ενώ δρα ως το απόλυτο αντιοξειδωτικό για τον οργανισμό μας.

Αφήνουμε λοιπόν ελεύθερους χιλιάδες βομβίνους μέσα στο θερμοκήπιο για να επικονιάσουν τα φυτά μας. Έτσι τα άνθη σύντομα «δένουν» ντομάτες.

3
ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Εφαρμόζουμε βιολογική φυτοπροστασία με δίχτυα εντομοπροστασίας και πληθυσμούς ωφέλιμων εντόμων.
Προστατεύουμε το θερμοκήπιο μας από τα ανεπιθύμητα έντομα με ένα πολύ αποτελεσματικό σύστημα διχτυών εντομοπροστασίας, ενώ αξιοποιούμε τους πληθυσμούς ωφέλιμων εντόμων. Τα ωφέλιμα έντομα εισάγονται στο θερμοκήπιο ήδη από τις αρχές του έτους, ώστε να χτίσουν γρήγορα τον πληθυσμό τους και να ενισχύσουν την άμυνά μας εναντίον των ανεπιθύμητων εντόμων. Εάν, παρ' όλα αυτά, εντοπίσουμε ανεπιθύμητα έντομα στους καθημερινούς ελέγχους μας, ενεργούμε άμεσα και αποτελεσματικά, εισάγοντας περισσότερα ωφέλιμα έντομα στο συγκεκριμένο σημείο. Έτσι, εξουδετερώνουμε τους εισβολείς.

4
ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ
& ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη ποιότητα και την καλύτερη γεύση για τις ντομάτες μας, φροντίζουμε τα φυτά μας σε καθημερινή βάση με τις πιο σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον καλλιεργητικές μεθόδους και τους παρέχουμε τις βέλτιστες συνθήκες κλίματος και ποτίσματος.

Είναι γεγονός ότι οι ντομάτες με έντονο κόκκινο χρώμα έχουν καλύτερη γεύση. Έτσι, μόλις οι καρποί μας αποκτήσουν λαμπερό κόκκινο χρώμα, τους συλλέγουμε προσεκτικά με το χέρι και τους συσκευάζουμε για εσάς.